Hoe waterdicht is de Apple Watch? [video]

Apple watch water
Deze nieuwe zwem-app zal niet worden goedgekeurd door de App Store – volgens de richtlijnen mogen apps gebruikers niet aanzetten hun Apple-apparaat te gebruiken op een manier die het kan beschadigen.

Bij de lancering was het al de grote vraag: is de Apple Watch nu waterdicht of niet? Uit diverse tests bleek al dat hij waterdichter was dan Apple beloofde. Dat deed een iOS-ontwikkelaar Ted Bradley uit Londen (die al eerder een soortgelijke app ontwierp voor de Pebble) besluiten de eerste zwem-app speciaal voor deze smartwatch te maken. Een demonstratie zie je in de video aan het einde van deze post.

De functionaliteit is redelijk simpel: laptime, totale tijd, en hartslagmeter, daar moeten we het voorlopig mee doen. In de test worden vier baantjes getrokken in het 50-meterbad (wedstrijdlengte) van het London Aquatic Centre. De smartwatch liep geen beschadigingen op en bleef tijd en hartslag even goed meten als op het droge.

Bradley noemt de app een ‘interessante techonologie-demo’: zoals gezegd zijn de functies beperkt en zal Apple de app weigeren omdat de smartwatch officieel niet waterdicht is.

In deze blogpost schrijft Bradley uitgebreid over zijn app.

[gv data=”1j2ZgcdkAvA”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *