Hoe zoet is die watermeloen? Scan het met de SCIO

SCIO
Probeer je op je gewicht te letten, maar vertrouw je het aantal calorieën dat op de verpakking staat niet? Met de SCIO neem je de wet in eigen hand.

De Consumer Physics Inc. startup in Israël is druk bezig met het ontwikkelen van een op laser-gebaseerde gadget waarmee je in een handomdraai je eten scant. Deze zogenaamde SCIO laat vervolgens via een bijbehorende app op je smartphone zien wat er allemaal onder de schil van een appel zit, inclusief het aantal calorieën en de genetische samenstelling.

De optische sensor in de SCIO verzamelt het licht dat weerkaatst van het gescande voorwerp, en zet deze informatie dankzij algoritmes in de cloud om in informatie over de molecuulsamenstelling. Dit betekent dat de SCIO ook de inhoud van andere dingen kan bepalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medicijnen en planten.

De Kickstarter-campagne voor 200.000 dollar bereikte vandaag ruimschoots zijn doel met meer dan 2,7 miljoen gedoneerde dollars van 12.985 mensen. Onderstaande video legt het idee achter de SCIO nog eens uit.

[gv data=”UIFyAOD_E3E”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *