Hoef je straks zelf geen aflevering meer te kiezen op Netflix?

Handig!
Niet langer hoef je meer te twijfelen, scrollen en zoeken.

Netflix zou een hele nieuwe functie uittesten met betrekking tot het kijken van serie’s. Noem het de shuffle-functie, want als deze update grootschalig wordt uitgerold hoef je straks het moeilijkste van het opnieuw kijken van je favoriete serie (die je al 5 keer van A tot Z hebt gezien) niet meer te doen.

De Random Episode-optie is precies wat de naam zegt dat het is. Met deze button kun je tijdens het kijken van je favoriete serie gewoon een willekeurige aflevering checken (via: AndroidPolice). Voel je je helemaal lucky punk, dan is er zelfs een willekeurige aflevering-categorie voor je bijgekomen.

Die laatste vormt naast bijvoorbeeld ‘Trending’, ‘Internationale series’ en ‘Drama’ ook een categorie genaamd ‘Play a Populair Episode’. In deze categorie schotelt Netflix je simpelweg een aantal series voor en wanneer je op de button drukt, krijg je een willekeurige aflevering van die serie te zien. Het is niet duidelijk hoe Netflix de series selecteert. De ene show leent zich namelijk beter voor willekeur dan andere, meer lineaire series.

Afgezien van de Home-pagina kun je dus ook zelf kiezen welke serie je willekeurig bekijkt. Bij het afspelen van een show zoals Rick & Morty, Black Mirror of Love Death & Robots (geweldige series die zich uitzonderlijk goed lenen voor willekeurige, losstaande afleveringen) krijg je rechtsonder in beeld een nieuwe button ‘Random Episode’ te zien. Nogmaals, zo krijg je een willekeurige aflevering voorgeschoteld.

Vooralsnog lijkt het om een kleine test op de Android-app van Netflix te gaan. Of de functie binnenkort ook voor de PC-, TV- en iOS-versie getest zal worden of zelfs al officieel uitkomt, is nog onbekend. Gisteren werd bekend dat Netlfix je ook op een andere manier aan nieuwe/willekeurige series probeert te helpen met de top 10-functie.

Lees ook: Netflix liep ook het afgelopen jaar helemaal binnen

2 reacties

  1. eh… random dus? Willekeurig midden in zomaar een serie vallen? Hm. En hier gaan ze de wedstrijd tegen Apple en Disney winnen? Wat ik zou willen, is een ontdubbelde lijst met een filter aan de zijkant, in plaats van een oma-proof postzegellijst.

    • @okeribok: Sommige series lenen zich daar juist heel goed voor, zeker als je hem al een keer gezien hebt! En ik weet niet of het helemaal duidelijk uit het artikel naar voren kwam, maar je kiest zelf de serie waar je een random aflevering van krijgt, en Netflix komt met een categorie waarin je meerdere opties krijgt. Maar je hebt gelijk, geweldig innovatie features blijven een beetje uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *