Hoe lang blijft Spotify nog bestaan?

Spotify op smartphone
Het gaat niet goed met Spotify. Nieuwe cijfers wijzen uit dat ze 3 keer zoveel verlies hebben gedraaid ten opzichte van 2 jaar geleden. Wat moet er veranderen?

Streaming is een lastige markt dus Jay Z mag zijn borst wel nat gaan maken. Ook al wordt er flink geïnvesteerd in Spotify, het lukt ze nog steeds niet om winst te maken. Vorige week kondigde het bedrijf nog een nieuwe videodienst aan en vernieuwing is essentieel. Investeerders kunnen niet eeuwig de handen boven het hoofd van Spotify houden en willen ook geld zien. De cijfers wijzen uit dat Spotify groeit maar de verliezen zijn enorm. In 2014 harkte Spotify een slordige 1,3 miljard dollar aan omzet binnen maar waar ze in 2013 68 miljoen verloren was dat in 2014 bijna 200 miljoen. Van die 1 miljard moeten investeerders, medewerkers en artiesten betaald worden. Spotify hoopt met de nieuwe videoservice meer inkomsten te genereren aan de hand van advertenties. Ook zijn nieuwe abonnees hard nodig.

Eind 2014 gaf Taylor Swift al de vinger aan de muziekdienst omdat ze vindt dat ze niet goed genoeg wordt gecompenseerd en de kans is zomaar aanwezig dat meer artiesten volgen. De streamingdienst heeft al gevraagd aan Swift om terug te keren maar ze voelt er niks voor. Spotify heeft de artiesten meer nodig dan de artiesten Spotify, zo blijkt.

Nog geen reacties

    • @pimcs: iedereen gebruikt het gratis op zijn computer en download gewoon apps als itube voor de telefoon…. of je doet t via je computer, downloaden en in itunes zetten. klaar

  1. Tja, ik ken -dankzij het bestaan van diensten als Spotify, Deezer,etc- bijna niemand meer die nog mp3’s download, maar dat tientje per maand is dus klaarblijkelijk niet genoeg. Of zouden partijen als de KPN (die mij bij m’n all-in-one abbo ook een Spotify abbo cadeau deden) ze soms met bulk-korting kunnen afnemen? Ik denk eerder dat bij de verdeling van de gelden de artiesten nog steeds een (te) groot deel weer kwijtraken aan de almachtige mediamaatschappijen.

    Het zou jammer zijn als dit soort initiatieven zouden verdwijnen. Sterker, gooi alle Netflix/Videoland/HBO kanalen op een hoop en biedt één abbo aan om alle series en films tegen een vast bedrag mer maand te bekijken en je zult zien dat de download uit illegale bronnen van zelf omlaag duikelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *