Hoera! De iPhone bestaat tien jaar!

Wie heeft er nog eentje?
Wie heeft de eerste nog?

Steve Jobs introduceerde de iPhone aan de wereld op Macworld in San Francisco op 9 januari 2007. De telefoon werd gepresenteerd als drie producten in één: een breedbeeld iPod met tiptoetsen, een revolutionaire mobiele telefoon en een baanbrekend internet communicatie apparaat.

In de tien jaar die erop volgde is de iPhone een van de meest gewilde telefoons geworden. Het lijkt bijna of je altijd moet kiezen tussen een iPhone of een Samsung telefoon terwijl er nog veel meer smartphonemerken op de markt zijn.

Er zijn meer dan een miljard iPhones verkocht in tien jaar tijd en dat zegt natuurlijk wel iets over het succes van de iPhone. Helaas gaat er ook wel eens wat mis, zoals met de iPhone 7 plus of met iOs 10.

De introductie van de iPhone heeft er wel voor gezorgd dat er ook iPads en Apple Watches zijn. En dat er natuurlijk ook veel andere smartphones zijn, zodat je de keus hebt om bijvoorbeeld geen iPhone te kopen.

In deze video kun je een speedtest zien van alle iPhones tot de iPhone 6S plus. Hiermee wordt ook duidelijk dat er veel is veranderd aan de iPhone sinds 9 januari 2007.

Wat misschien het meest veranderd is, is de grootte van de telefoon. Vroeger waren iPhones klein en praktisch. Hij kon zo in je broekzak of in een vakje in je telefoon. Nu zijn ze zo groot dat ze misschien amper in iemands hand passen, laat staan in je broekzak.

Helaas komt er misschien een tijd dat de iPhone niet meer zo populair is. Misschien is dat wel sneller dan je zou denken.

Nog geen reacties

  • @simonklaassen: Ja natuurlijk want na 10 jaar kijkt de Iphone gebruiker grotendeels nog steeds naar dezelfde opbouw, dezelfde icons, dezelfde layout en kleurtjes.
   Veel is er niet veranderd in weze en veel kan je ook niet wijzigen.

   Je kunt nog niet eens bepalen hoe je icons op het scherm komen te staan.

    • @bentev: Ja je kunt stuivertje wisselen. Dus de ene met de andere wisselen maar ze zullen altijd van boven naar onderen enne van links naar rechts aanvullen.
     Dus even een stukje open laten ivm een leuke wallpaper gaat gewoon niet … Ze zullen allemaal moeten aansluiten.

     • @bentev: naast IOS heb ik ook Android en daarom weet ik waarover ik praat.
      Men kijkt letterlijk al 10 jaar tegen hetzelfde aan op IOS.
      Een extra rijtje en 1x een design change voor de icons doet daar weinig aan.

      Ook op een ipad met veel meer canvas ruimte blijft het hetzelfde verhaal.
      Niks geen widgets, geen dubbele icons (op iedere pagina een icon van je favoriete apps), en ga zo maar door.
      Je kan sinds een paar maanden pas bepaalde icons echt weg halen ipv in een trash mapje te stoppen.
      Ook icons van pagina naar pagina verplaatsen per stuk is nog steeds even omslachtig als in 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *