Hoera, Gmail bestaat 9 jaar! [Infographic]

Gmail bestaat 9 jaar!
Time flies when you’re having fun! Wie had ooit kunnen bedenken dat Gmail alweer 9 jaar oud is? Tijd voor een overzicht.

Toen heel Nederland nog liep te klooien met een Hotmail-account waar je slechts een paar MB’s kon opslaan, kwam Google met een dienst met 1 GB opslag. Dit werd al snel uitgebreid naar 2GB, en later nog veel meer.

Gmail had tevens zoiets als threaded email, wat je of heel handig of heel raar vond. Maar inmiddels is Gmail uitgegroeid tot de grootste (gratis) e-maildienst ter wereld (sinds 2012). En zijn er ook talloze grote bedrijven die er gebruik van maken.

Hoe lang gebruik jij Gmail eigenlijk al? Ik heb het even opgezocht en mijn adres heb ik aangemaakt op 16 september 2004. Dat was nog in de periode dat je bij mensen moest bedelen voor een invite. Uitvogelen hoe oud jouw account is kan hier.

Hieronder de infographic (klik voor groot)

The evolution of Gmail

Nog geen reacties

  1. Ik ben er vanaf begin bij geweest. Inderdaad met een invite. bijna 10 jaar tevreden gebruiker geweest. Echter de quote “if your not paying for it, your not the customer but the product being sold” heeft bij mij een lampje doen branden en ben ik langzaam alle google diensten aan het uitfaseren.

  2. Gmail en Reader zijn mijn favoriete Google producten:)

    De threaded email was destijds echt een openbaring, wat werkte dat goed. De laatste aanpassing van gmail (nieuwe compose) moet ik echter nog erg aan wennen.

  3. @Laue: dat product zijn ben je overal.

    Het gaat mij erom wat ze met die info doen en wat ik ervoor terug krijg.

    Dankzij het combineren van info kan Google mij steeds beter van dienst zijn. En als prijs krijg ik dan advertenties te zien die beter op mijn interesses aansluiten. Ik zie liever een reclame voor een tablet dan voor maandverband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *