Hoera, het internet is een stuk veiliger geworden!

Auteur: , Geen reacties
google veilig internet

Als zelfs Google het zegt, dan moet het wel waar zijn.

Het internet is nog nooit zo veilig geweest. Alhoewel je dat niet meteen zou denken gezien de recente cyberaanvallen, is dat toch echt de conclusie die het Google Transparency Report trekt naar aanleiding van hun onderzoek. Als voornaamste reden haalt Google het feit aan dat steeds meer websites overstappen van het als onveilig bestempelde HTTP naar het versleutelde HTTPS.

Meer dan de helft van alle websites die geopend worden in Google Chrome, maken gebruik van deze versleutelde verbinding. Door de communicatie te versleutelen tussen de browser en webserver is de informatie beter bestand tegen hackers en andere kwaadwillenden. Zo kun je op een veilige manier bankzaken regelen en andere gevoelige informatie bekijken.

Google begon met het verzamelen van datagegevens voor het rapport in april 2015. Op dat moment was minder dan de helft van alle bekeken websites voorzien van een beveiligde verbinding. Ondanks de progressie die het internet gemaakt heeft, is er nog een lange weg te gaan. Van de 100 best bekeken websites (buiten Google-sites), maken er slechts 34 gebruik van een HTTPS-verbinding.

Om de overstap naar HTTPS te forceren, gaat Google vanaf januari volgend jaar HTTP-websites verifiëren als ‘niet veilig’. Alles voor een veiliger internet zullen we maar zeggen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).