Hoera, het ISS is jarig [video]

Auteur: , Geen reacties
De zwaarteforce isn't strong in this one

Joepiejajee, wat doe je als iemand jarig is? Dan zing je een liedje, dus ook voor een ruimtestation.

Omdat het International Space Station vandaag 15 jaar oud is geworden heeft NASA een liedje over het ding gemaakt. In de video bij het liedje word je een stuk wijzer over wat je allemaal wel en niet kunt aantreffen op het station.

Bij NASA waren ze waarschijnlijk ook alvast in de Sinterklaasstemming aan het komen, want ze hebben er echt een lekker kinderachtig rijmliedje van gemaakt. Maar dat wil niet zeggen dat je alles al wist wat ze zingen.

Wist jij bijvoorbeeld dat er al meer dan 200 mensen op het ISS hebben gewoond in de vijftien jaar dat het gevaarte daar nu rondzweeft. Gevaarte? Ja, het is zo groot als een American Footballveld, en weegt zo’n 500 ton. De ‘orbithoogte’ is 320 kilometer, er zijn twee wc’s, maar er is geen bad. Helaas. Wel zijn er al duizenden experimenten uitgevoerd op het ruimtestation.

Enfin, zing lekker mee met de Texaanse zangers. Ja, de vluchtleiding zit natuurlijk in Houston, Texas, dus het heeft een mooi country soundje meegekregen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).