Hoera! Samsung houdt de klaptelefoon in leven

Auteur: , 3 Reacties

Fatsoenlijk opnemen en ophangen. Dat kan eigenlijk alleen maar met de klaptelefoon. Samsung houdt hem nog even in leven en introduceert de 2015-versie van de Galaxy Folder.

Na de introductie van de iPhone werd de klaptelefoon in een moordend tempo verdreven door toestellen met touchscreens. Anno 2015 kun je vrijwel geen nieuwe klaptelefoon meer kopen bij de Nederlandse telco’s. Wat we jammer vinden. Hoe anders is dat in AziĆ«. In Japan is de populariteit van klaptelefoons zelfs weer aan het toenemen. Ook in Samsungs thuisland is de telefoonconstructie nog altijd populair.

3,8-inch scherm en fysieke toetsen

Dat bewijst de introductie van de nieuwe Galaxy Folder wel. Deze klaptelefoon beschikt over een 3,8-inch display en draait op Android Lollipop. Aan de achterkant is een 8 megapixel camera geplaatst, vooraan zit een 2 megapixel lens sensor. Standaard heb je 8 Gb opslagruimte, dat uitbreidbaar is met een micro SD-kaart. De batterij heeft een capaciteit van 1.800 mAh.

Verder specs zijn nog niet naar buiten gekomen. Wel weten we dat de folder rond de 225 euro kost, en de kans dat we hem in Nederland krijgen nihil is. Jammer, maar tegelijkertijd bewijsgrond dat deze favoriet onder de telefoonvarianten nog niet is uitgestorven.3 reacties

Ik heb zelf een Nokia 6500 Slide gehad, dat was ook aardig vet! :) Koester ik nog steeds goede herinneringen aan!
Wat mij betreft niet meer levensvatbaar.
Niet meer levensvatbaar? De iPhone 4 en 4s hadden een scherm van 3,5 inch, de iPhone 5 en 5s een 4,0 inch. Deze Samsung is nog steeds aardig dun en heeft een scherm van 3,8 inch. Ik weet niet of het een combinatie van touch en fysieke knoppen is of alleen fysiek, maar in het geval van het eerste zou ik hem interessant vinden als telefoon. Tegenwoordig kun je een 2e simkaart in je tablet stoppen en op je databundel onderweg films bekijken, bijvoorbeeld. Of gewoon op de ontelbare plaatsen waar wifi voorhanden is (in Aziƫ zal het daar ongetwijfeld van wemelen). Ik snap dus best dat mensen een dergelijke telefoon kopen. Want ook ik mis zo nu en dan het klappen met het scherm, het was gewoon heel handig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).