Hoeveel denken jullie dat Uber waard is?

Hoeveel denken jullie dat Uber waard is?
Via een investeringsronde wist Uber vorig jaar 258 miljoen dollar op te halen. Nu willen ze een nieuwe ronde gaan doen en zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Zo meldt Bloomberg op basis van bronnen dat Uber wel eens 10 miljard waard zou kunnen zijn. Vanwege deze waardebepaling probeert Uber nu 1 miljard dollar binnen te harken. Geld waarmee ze het bedrijf verder willen laten groeien.

Of de laatste slechtnieuwsberichten nog van invloed zijn op de waardebepaling is niet bekend. Feit is wel dat Uber moeite heeft om zich in Europa te vestigen. Zo hebben rechters in België en Duitsland al uitspraken gedaan in het nadeel van de online taxidienst. Ze mogen hun diensten daar dan ook niet meer aanbieden via de Uberpop-app.

Je zou kunnen zeggen dat we dicht tegen een nieuwe internetbubbel aanzitten. De overnamebedragen schieten weer omhoog – kijk naar WhatsApp – en de waardebepalingen van technologiebedrijven zijn pervers hoog. Mocht Uber inderdaad op 10 miljard dollar worden gewaardeerd, dan hoort het straks in een illuster rijtje thuis naast Dropbox en Airbnb. Die beide bedrijven werden onlangs ook gewaardeerd op 10 miljard dollar.

Zeggen jullie het maar. Zou Uber echt 10 miljard dollar waard kunnen zijn?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *