Hoeveel kilometer scroll jij jaarlijks op je smartphone?

Scrollen
Je hebt er vermoedelijk nooit bij stilgestaan, maar je scrollt dagelijks heel wat af. En dat loopt niet in de centimeters of meters, maar in de kilometers.

Nederlandse cijfers zijn helaas onbekend (het is relatief onontgonnen onderzoeksterrein). Maar in het Verenigd Koninkrijk, waar smartphone-gebruik ongetwijfeld vergelijkbaar is met dat van ons, wordt jaarlijks maar liefst 5,1 mijl, oftewel 8,2 kilomter gescrolld. 22,7 meter per dag dus. En dat is nog maar de gemiddelde gebruiker: ben je een millennial die dagelijks urenlang naar zijn toestel staart, dan zit je daar vermoedelijk nog ver boven. In die afstand zien we 62.000 woorden langskomen, wat even veel is als een flinke roman.

Dit enigzins bizarre resultaat word opgevoerd door data-wetenschapper Leo Qin, in opdracht van Tesco Mobile. Hard bewijs voor de getallen is er niet: het gaat deels om beschikbare cijfers over smartphone-gebruik en deels om (redelijke) aannames, die samen zijn gevoegd in een rekensom. De blogpost waarin hij deze beschrijft vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *