Hoeveel kost een Beats-koptelefoon van $200 om te maken?

Auteur: , 9 Reacties
Beats Koptelefoon smartphone

We verklappen alvast: het zijn fijne marges.

Beats heeft zich in een paar jaar tijd opgewerkt tot misschien wel het bekendste koptelefoon-merk – mede dankzij uitstekende marketing. Aan de verkoop aan Apple is dan ook een aardig zakcentje verdiend. Maar wat kost het nu eigenlijk om er één te produceren?

Niet meer dan achttien dollar, ontdekte Avery Louie, die voor Bolt de ‘How it’s made’-serie schrijft. Hij becijferde dat een Beats Solo HD van $200 voor $18 aan onderdelen bevat. In zijn post beschrijft hij een aantal opvallende ontdekkingen: zo zouden sommige onderdelen gemaakt zijn van metaal, met geen ander doel dan de koptelefoon zwaarder te laten aanvoelen. Verder wordt er bijzonder veel lijm gebruikt op plekken waar je schroefjes zou verwachten – lijm kun je met een machine aanbrengen, terwijl schroefjes vaak handmatig moeten worden aangedraaid.9 reacties

Ik sta altijd versteld van deze belachelijke artikels. De Kost van onderdelen is 18 dollar, daar komen nog R&D, Marketing, Personeel, boekhouding, juridische dienst, faciliteiten enz… bij. In totaal zal je dan tussen de 80dollar en 120 dollar aan kosten hebben per koptelefoon. Een winstmarge van +-50% is geldig voor praktisch elke product dat je koopt als consument. Behalve een huis of een auto. Gewoon omdat dit een bekend merk is trekt dit aandacht. De winstmarge van elke andere koptelefoon zal hetzelfde zijn.
@mercedesclsfan:
Gek genoeg kan je door een product heel simpel te hypen tot absurde marges komen.
De fans proberen hun idolatie voor een bepaald merk dan weer te rechtvaardigen door er allerlei annames op los te laten terwijl ze in feite gewoon keihard van achteren genomen zijn.

Ondertussen lachen merken als Apple zich een enorme krul in hun kleine plassertjes.
@mercedesclsfan: Ik gok dat Sennheiser wel wat meer geld uitgeeft aan R&D. Toch koop ik daar voor 50 euro een veel betere koptelefoon. En daar verdienen ze ook nog op.

Beats is overpriced rommel. Maar toevallig heb ik hier nog een super mega goede TOPPER balpen. Die is in elkaar gezet voor 2 euro, maar dankzij R&D, Marketing, Personeel, boekhouden, juridische dienst, faciliteiten enz, mag jij deze van mij kopen voor € 129,99.
Koopje toch? Ik zal morgen even tegen Jay-Z zeggen dat hij zich laat twitteren met deze super mega goede TOPPER balpen in de hand. Voor 10% van de winst doet ie dat vast wel. En dan vind iedereen de balpen SUPER MEGA GOED!
@azenomei: Idd heb senheiser vele malen hoger zitten.
*sennheiser
@mercedesclsfan: Altijd weer diezelfde flut argumenten, onder de streep blijft er nog steeds een enorme marge over. Concurrenten hebben overigens ook de kosten die jij noemt, en ze kunnen lang niet allemaal zwarte cijfers schrijven op de verkoop van alle producten in hun assortiment. En laat Beats nu net een merk zijn dat op alle producten in hun assortiment een flinke marge aan winst opstrijkt. Zelfs de al dure Monster producten welke de basis vormen voor Beats zijn goedkoper, en zonder absurd aanwezige bas…

Het gebruik van lijm sluit overigens mooi aan bij oa de Macbooks van Apple, waar ook veel onderdelen verlijmd zijn. Dat is niet om te haten, dat zijn gewoon feiten. Het zijn veel kleine dingen die bijdragen aan een flinke winstmarge, ook al kunnen ze door het sterke merk al veel andere bedrijven achter zich laten kwa winst.
Een koptelefoon van 18 Euro doet het ook prima
@fiestafeest: eentje van 3 euries ook. en eentje van 180 euro ook. en een b&o van 500 zoveel euro ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).