Hoeveel Netflix-gebruikers zijn er eigenlijk in Nederland?

Netflix
We hebben het antwoord.

Sinds de videostreamingdienst in september 2013 in Nederland van start ging, vragen we ons al af wat de animo voor de in 1997 opgerichte onderneming is. De hype was groot, de angst bij de concurrentie evenmin, maar het was natuurlijk maar de vraag of een dergelijke nieuwe manier van TV-kijken (SVOD, of subscription video on demand) zou aanslaan in Nederland.

Daarover heeft Netflix zelf nog nooit cijfers naar buiten gebracht, maar Digital TV Research kan op basis van eigen onderzoek (.pdf) melden dat er in Nederland 700.000 abonnees zijn. Het zevenvoudige van het aantal in december vorig jaar. Daarmee hebben we een flinke voorsprong op België (30.000) en Duitsland (125.000), maar dat is logisch, aangezien de internetdienst daar minder lang beschikbaar is. Engeland voert vooralsnog de Europese lijst aan met 2,85 miljoen gebruikers. In de VS zelf zijn het er overigens bijna 37 miljoen.

Abonnees vs kijkers

Betekent dit dat er ook 700.000 Netflix-kijkers in Nederland zijn? Nee. Ga er maar vanuit dat dit er veel meer zijn, aangezien het mogelijk is om je account te delen met meerdere mensen. Volgens een onderzoek uit augustus zouden er in totaal zo’n 1 miljoen Netflix-kijkers in Nederland zijn.

Lees ook: Met deze 7 tips wordt je Netflix-ervaring nóg beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *