Hoeveel tijd besteed jij aan apps?

clashofclansapgame
Waarschijnlijk best veel.

Volgens een Amerikaans onderzoek, dat werd uitgevoerd door Nielsen, besteedt men in de V.S. een ontzagwekkende 37,5 uur per maand aan apps, oftewel bijna een volledige werkweek. Dat is een stijging van 63% ten opzichte van een jaar eerder, toen het onderzoek op dezelfde wijze werd uitgevoerd.

Grootste stijgers waren de entertainment apps, die hun gebruik met 13% zagen toenemen. Binnen de categorie entertainment waren games dan weer het populairst. Gemiddeld besteedden de ondervraagden maar liefst 10 uur per maand aan games als Clash of Clans en Minecraft. Bijna vier keer zo veel als aan muziekapps als Spotify.

Uiteraard zou het geen Amerikaans onderzoek zijn als de resultaten niet ook nog eens naar afkomst waren onderverdeeld. Afro-Amerikanen gebruikten de grootste hoeveelheid apps (30.3) en spendeerden de meeste tijd (43 uur) terwijl blanken 35 uur en 25 minuten aan apps besteedden. Overigens gebruiken mannen meer verschillende apps, maar vrouwen besteden er meer tijd aan.

Nog geen reacties

  1. clash of clans zit ik al veel meer op als die hele 35 uur, misschien wel 50-60. whatsapp er nog bij, en je hebt een idee wat ik allemaal doe op school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *