Holy smoke: dit superjacht komt uit Nederland

Superjacht oceanco Y217
Hou je even vast: dit jacht is 106 meter lang, heeft masten van 60 meter hoog en kost een slordige 212 miljoen euro… En waar wordt het jacht gemaakt?

In Nederland en om precies te zijn: bij de Oceanco in het Zuid-Hollandse Alblasserdam. Wie wel eens vanuit Rotterdam de A15 afstuift, ziet net voor de tunnel bij de Noord de gigantische werf al liggen.

Het jacht is deze week vanuit de enorme loods naar buiten gebracht. De komende maanden krijgt het jacht drie enorme masten van 60 meter lang. Het jacht heeft als werktitel Y712. Na de afbouw en proefvaart wordt het miljoenenjacht aan de nu nog anonieme eigenaar opgeleverd. Bij Superyachttimes hebben ze nog meer fraaie plaatjes van deze oceaanreus.

Maar de kans is groot dat we de eigenaar kennen. Niet iedereen kan 200 miljoen euro neerleggen voor een bootje. Steven Spielberg kan dat uiteraard wel, hij bestelde zijn Seven Seas ook bij Oceanco.

Dit is het superjacht van Steven Spielberg

Overigens is dit jacht gewoon te huur. Kost slechts 1,3 miljoen dollar per week!

5 reacties

  1. Ik vraag me af hoe vaak dit jacht daadwerkelijk op zeil gaat varen. En bovenal wat de zeileigenschappen zijn. Het is namelijk bepaald geen massaproductie die je kunt aanpassen na feedback van gebruikers.

  2. Tegenwoordig kan je een hoop doorrekenen met computermodellen, dat zal echt wel goed zitten.
    En zoals je zegt: vaak zeilen zal hij wel niet, in elk geval niet met de eigenaar aan boord.

    • @metalmike: of juist wel. Er zijn genoeg rijken met zo’n superbootje die in geen enkel land een huis hebben. Ze hebben alleen het schip en liggen meestal in internationale wateren. Scheelt een heule boel belasting.

  3. Ik zag hem van de week toen ik langs kwam rijden. Toch blijft het iedere keer weer een enorme prestatie om zulke schepen te ontwikkelen en bouwen. En dat in Nederland (koploper)! Fantastisch toch!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *