Honderden miljoenen Apple-accounts gehackt?

Auteur: , 1 Reactie
Hacker Attack!

Een groepering dreigt met het wissen van een half miljard accounts.

Een groep hackers beweert honderden miljoenen Apple ID’s en iCloud-accounts te zijn binnengedrongen. De groepering dreigt met het wissen van de gegevens van een gigantisch aantal iPhone-gegevens, zo meldt Tweakers. In een statement aan Fortune beweert Apple daarentegen dat er niks aan de hand is.

Het is niet de eerste keer dat er een lek lijkt te zijn in de Apple-beveiliging. Tot dusver leek het erop dat je je geen zorgen hoefde te maken, mits je geen vrouwelijke celebrity bent. Hackergroepering Turkish Crime Family eist nu losgeld, zo’n $75.000 dollar, of anders wissen ze de accounts van meer dan een half miljard gebruikers op afstand.

Sceptisch
Apple ontkent dus dat er een virtuele inbraak heeft plaatsgevonden. Apple vertelt tegen Fortune: “Er zijn geen inbreuken gepleegd op Apple’s systemen zoals iCloud en Apple ID. De beweerde lijst van e-mail-adressen en wachtwoorden lijken verkregen te zijn door middel van voorheen aangetaste services van derden.”

Zo zou veel van de data overeen komen met eerder gelekte informatie van LinkenIn. Hoewel Apple de dreiging serieus neemt, lijkt het dus onwaarschijnlijk dat de bewering legit is.

Voorkomen
Voorkomen is beter dan genezen. Je zou maar geconfronteerd worden met honderden van je naaktfoto’s op het internet. Zorg dus altijd voor een sterk wachtwoord met een tweestapsverificatie. Zo kan niemand op afstand met je data rotzooien!1 reactie

Als voorkomen beter is dan genezen dan is het misschien handiger om niet al die naaktfoto’s op je iphone/apple product op te slaan en te syncen met icloud?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).