‘Honor 20 Pro vertraging opgelopen door Huawei-verbod’

'Honor 20 Pro vertraging opgelopen door Huawei-verbod'
Zo gaan consumenten al de eerste nadelen ervaren van de Huawei vs USA-beef die gaande is.

Toen bekend werd dat Huawei niet langer gebruik mag maken van de diensten van Google was er nog geen paniek in de tent. In zekere zin merken huidige Huawei-gebruikers niet direct effect van de maatregelen. Hoe anders is dit voor een merk als Huawei, dat achter de schermen natuurlijk hartstikke druk is met zaken te regelen.

Google heeft het voor elkaar gekregen om Huawei drie maanden uitstel te geven. Dit betekent dat het Chinese techbedrijf nog tenminste drie maanden gebruik kan maken van de Android-licentie. Dit neemt niet weg dat er toch al veranderingen gaande zijn.

Volgens 01Net heeft bijvoorbeeld de release van Honor 20 Pro vertraging opgelopen. Honor is een zusterbedrijf van Huawei en heeft ook te maken met de gevolgen van de Amerikaanse ontwikkelingen. De smartphone zou in eerste instantie begin juli moeten uitkomen, maar dit gaat langer duren. Huawei en Honor moeten de telefoon nog laten keuren onder de nieuwe regels, de reguliere Honor 20 zou hier geen last van hebben. Wanneer de Honor 20 Pro wel uitgebracht gaat worden is vooralsnog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *