Honor 4X: een 5,5-inch telefoon voor 200 euro

Honor 4X
Het budgetmerk van Huawei was duidelijk aanwezig op het Mobile World Congress in Barcelona. Niet alleen werd de Honor 6+ er gepresenteerd, de telefoonbeurs was ook het toneel voor de nieuwe Honor 4X. Een betaalbaar toestelletje met een giga-scherm.

De Honor 4X heeft net als de Honor 6+ een 5,5-inch scherm, maar de hardware is minder top notch en de resolutie ligt lager (720p). De telefoon draait op een 1,2GHz octacore-processor (64-bit Kirin 620), bijgestaan door 2 GB werkgeheugen, en bevat 8 GB opslagruimte. Uitbreidbaar met een micro SD-kaartje. Honor claimt dat de batterij het gemiddeld 72 uur volhoudt dankzij een capaciteit van 3000mAh.

De Honor 4X heeft een 5 megapixel camera aan de voorzijde en een 13 megapixel camera aan de achterzijde. Ook is het mogelijk om achteraf foto’s scherp te stellen. Dankzij de auto beauty modus kan de camera aan de voorzijde al je imperfecte selfies retoucheren, mocht je dat nodig achten.

Android 5.0 ontbreekt helaas nog. Uit de doos wordt de Honor 4X met Android 4.4 geleverd. De Chinezen claimen dat ze het toestel nog voor de zomer van de nieuwste Android release willen voorzien.

De Honor 4X moet in het tweede kwartaal op de markt komen. Hij gaat 200 euro kosten. De helft van de Honor 6+, die een prijs van rond 400 euro krijgt.

[lg_folder folder=”Honor/Honor_4X/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *