Honor 6: top smartphone voor €299. De feiten

Honor 6: een nieuwe smartphonetopper voor €299
Deze week ging er een bommetje af in telefoonland. Opeens was daar de Honor 6. Tot de rand afgevuld met indrukwekkende specs, terwijl het prijskaartje een schamele €299 liet zien. Wie of wat zit daarachter?

Dochtermerk van een telefoongigant

Honor is een dochteronderneming van het Chinese Huawei. Het merk zal vooral online zichtbaar zijn, zonder grote marketingbudgetten en met veel digitale mond-tot-mondreclame. Daarmee kan gelijk een vergelijking worden getrokken met OnePlus, dat eveneens een dochtermerk is van een Chinese telefoongigant, namelijk Oppo.

De Honor 6 bestond al even

In juni werd de Honor 6 al aangekondigd, maart toen kwam de telefoon nog niet naar Nederland. Inmiddels is de telefoon online te bestellen. Echter, je kunt hem alleen bij Bol.com krijgen én de voorraad is beperkt. Net als OnePlus creëren ze een kunstmatige schaarste, wat wee tot flink wat buzz op het internet moet leiden.

Honor 6: een nieuwe smartphonetopper voor €299

Honor richt zich op jongeren

Honor moet cool worden. Het merk zal zich vooral richten op jongeren die veel gamen en naar muziek luisteren. Ze hebben daarom een deal gesloten met Gameloft en de telefoon komt met een exclusieve App Store voor games. Honor is volgens eigen zeggen ontworpen om aan de ‘always on’ mentaliteit van de digital natives te voldoen – een groep die een derde van hun tijd op het internet doorbrengt.

Niet spannend qua looks, wel qua specs

De Honor 6 heeft een iPhone-achtige vorm, met aan de voor- en achterkant een glazen plaat, wat de Sony Xperia-toestellen ook hebben. Daarmee wordt het een vingerafdrukkenmagneet, maar het maakt de telefoon wel stijlvol.

De Honor 6 heeft Huawei’s eigen processor

Tot slot: krijg je voor 299 euro echt bijzondere specs? Ja, dat krijg je. We noemen een werkgeheugen van 3GB, een schermdiagonaal van 5 inch, een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, een 13 megapixel camera, een 3100 mAh accucapaciteit, en 16GB of 32GB opslagruimte. Maar het belangrijkst; Honor gebruikt Huawei’s eigen Kirin 920-processor, met acht kernen en een kloksnelheid van 1,7 GHz. In de benchmarks is ‘ie net even iets sneller dan de Snapdragon 801 uit de Samsung Galaxy S5 en HTC One M8.

Vooralsnog is de telefoon alleen bij Bol.com te verkrijgen. We verwachten dat de Honor 6 in een later stadium ook elders in de digitale schappen ligt.

[lg_folder folder=”Honor/Honor_6/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

  1. Let ff op welke provider je hebt. De Honor 6 biedt voor Europa alleen 4G dekking op de 1800mHz band de (de 2100mHz frequentie is voor China ‘gereserveerd’, de 800mHz en de 2600mHz frequentie wordt niet door de Honor ondersteund).

    Deze 1800mHz frequentie wordt door de KPN, ondanks z’n landelijke (800mHz) dekking nauwelijks ondersteund; T-mobile daarentegen, rolt z’n netwerk wat langzamer uit, maar gaat wel voor een volledige dekking over de 1800mHz frequentie. Vodafone claimt ook landelijke dekking, maar voor de 1800mHz is deze vooralsnog alleen in de Randstad bruikbaar.

    http://www.4gdekking.nl/alles-over-4g/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *