Hoofdkantoor iCentre overleeft doorstart niet [updated]

iCentre Uitgeest
De toekomst van iCentre lijkt veilig gesteld. BAS Group, de grootste elektronicaretailer van Nederland, neemt de APR-keten voor het grootste gedeelte over. 24 van de 34 Apple-winkels blijven bestaan, maar het hoofdkantoor in Uitgeest gaat wel op slot.

Apparata heeft een memo van BAS Group-CEO Steven Bakker aan de directie in handen gekregen, waarin wordt gemeld dat ze met “een groot deel van de iCentre winkels doorgaan”. Welke vestigingen dat exact zijn is nog niet bekend, maar we weten dat het om 24 vestigingen gaat. Als gevolg hiervan zal het hoofdkantoor, en tevens de grootste winkel, eind deze maand worden gesloten. Daar zullen op verzoek va de curator echter nog een aantal mensen werkzaam blijven om de laatste werkzaamheden af te handelen.

In de memo laat Bakker weten dat er in de komende twee dagen duidelijkheid komt over functies binnen iCentre die onder de BAS Group, eigenaar van Dixons en Mycom, worden gecontinueerd. Ook het personeel dat de kans krijgt om mee te gaan wordt dan ingelicht. Hierbij maken winkelmedewerkers de grootste kans, bij backoffice-medewerkers zullen waarschijnlijk minder banen behouden blijven.

CEO Steven Bakker sluit af met de wens dat iedereen zich blijft inzetten:

“Ik begrijp dat deze situatie jullie persoonlijk raakt en de nodige emoties teweeg brengt. Ik vertrouw er echter op dat iedereen zich, ondanks de enorme schok en de onzekere tijd die jullie tegemoet gaan, blijft inzetten voor het belang van de iCentre Groep het toekomstige succes en de bijbehorende werkgelegenheid.”

UPDATE 1: Ondertussen staan er nog 16 vacatures open op de site van iCentre.

UPDATE 2: De iCentre op de Kruizebroederstraat in Sneek gaat dicht. De iCentre’s in Leeuwarden en Heerenveen blijven open.

UPDATE 3: De rechtbank in Haarlem heeft iCentre op dinsdag 18 juni failliet verklaard. Het is nu wachten totdat de BAS Group een deel van iCentre definitief inlijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *