Hoofdrolspeler The Walking Dead kapt ermee

Hij begraaft voor altijd de strijdbijl
Het ziet er niet goed uit voor de halfdode serie.

Voor fanatieke The Walking Dead-kijkers die nog niet helemaal bij zijn geldt een kleine spoiler alert!

Na het begraven van talloze zombies, tientallen oninteressante bijpersonages en een handje vol belangrijke karakters komt er voor de tweede keer in een korte tijd slechts nieuws naar buiten voor TWD-fans. Hoofdrolspeler en The Walking Dead-veteraan Andrew Lincoln, de enige echte Rick Grimes, verlaat de show namelijk in het aankomende seizoen, aldus Collider.

Het is natuurlijk ontzettend jammer en schokkend voor fans als een hoofdpersonage uit de serie geschreven wordt, maar begin dit jaar stonden fans met een bek vol tanden nadat (nogmaals, spoiler alert) Carl Grimes werd gebeten door een zombie. De jonge acteur werd met andere woorden uit de serie geschreven, al was er in het originele verhaal (in de comics) totaal geen sprake van.

Nu wijkt de serie wederom compleet van het bronmateriaal af door Grimes uit de show te schrijven. Het is overigens niet bekend of Lincoln zelf genoeg had van zijn dikke Amerikaanse accent (de veelzijdige acteur is een Engelsman) of dat de schrijvers wanhopig op zoek zijn naar een reden om de aftakelende show interessant te houden.

Om de leegte van leading man Grimes op te vullen, wordt het contract van Norman Reedus (die al sinds het eerste seizoen Daryl Dixon vertolkt) volgens dezelfde bronnen een stuk ‘zoeter’ gemaakt. AMC zou hem bijna buitensporig compenseren, enerzijds om alsjeblieft pretty please niet weg te gaan bij de show, anderzijds omdat hij dus een veel grotere rol gaat krijgen. Zet Reedus een tof en interessant personage neer? Jazeker. Kan hij met zijn stalen gezicht en houterig acteerwerk een show dragen die steeds meer om drama tussen mensen en steeds minder om zombies zelf gaat? Ik betwijfel het.

Om het geheel nog pijnlijker te maken, hoeven fans waarschijnlijk niet lang te wachten op de reden (in het verhaal) waarom Grimes vermoedelijk het loodje legt. Het Python-hanterende hoofdpersonage zal namelijk maar in een zestal afleveringen te zien zijn. Om nog zout in de wonden van vele fans te wrijven, zal ook Lauren Cohan’s Maggie slechts zes afleveringen van seizoen 9 aanwezig zijn. Zoals het er nu naar uitziet, gaat de beeldschone actrice daarentegen niet stoppen met de show.

Foto @AMC

4 reacties

 1. Dit ga je krijgen. De serie gaat al 3-4 seizoenen te lang door. Over een paar jaar komt Lincoln naar buiten dat The Walking Dead te lang door is gegaan, let maar op. Dat zag je ook met Michael C. Hall en Dexter.

  Al twee seizoenen afgehaakt met TWD, onlangs weer geprobeerd een aflevering te kijken, maar het lukt me gewoon niet meer. Neem een voorbeeld aan The Office en Breaking Bad: stoppen op het hoogtepunt en fans kijken terug op een legendarische tv-serie. De reputatie van TWD gaat nu heel snel naar de afgrond.

  • @rubenpriest: Ik ben na het 4e seizoen afgehaakt omdat het inderdaad niet meer om aan te zien was. De truc is inderdaad op het hoogtepunt stoppen, maar showrunners hebben vaak pas door wat het hoogtepunt was als het al te laat is.

   Als ik bijvoorbeeld naar Game of Thrones kijk, begint het ook langzaam wat ‘iffy’ te worden. Peaky Blinders is met ieder seizoen slechter aan het worden. Hannibal had maar 3 seizoenen maar was beter af met één of 2.
   Kortom, dat magische tevreden stoppen zonder te snel alles af te kappen of uit te melken is super moeilijk.

   Eén ding is zeker tho: TWD is daar al heeel ver voorbij!

  • @rubenpriest: helemaal mee eens. Vooral dat Negan verhaal kwam mij de neus uit. Heb het geprobeerd maar lukte gewoon niet. Carl irriteerde mij mateloos dus de spoiler hierboven geeft mij wellicht weer moed om te kijken of het nu beter is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *