Hoogtepunten NLs voetbal check je nu gratis op YouTube

Eredivisie
Goed nieuws voor voetbalfans!

Het is soms lastig zoeken naar epische voetbalmomenten uit de historie. Op Nederlands gebied zal dat vanaf nu een stuk eenvoudiger gaan, want een nieuw YouTube-kanaal van de Eredivisie gaat content uit het verleden uploaden.

Het kanaal is opgericht door de Eredivisie in samenwerking met tientallen Nederlandse voetbalclubs. De archiefbeelden zijn afkomstig van Beeld en Geluid en van de NOS. Het gaat om duizenden uren aan videomateriaal. Genoeg beelden voor heel veel kijkplezier. Het is geen half werk: het videomateriaal is geupscaled naar 1080p zodat de voetbalbeelden in goede kwaliteit te zien zijn.

Samenvattingen, hoogtepunten en andere content zal worden gedeeld op het kanaal. Van beelden uit de jaren zestig tot samenvattingen uit de jaren negentig: het komt allemaal voorbij. Er zijn ook afspeellijsten wat het zoeken wat makkelijker maakt. Het YouTube-kanaal, genaamd Eredivisie Archief, is begin augustus opgericht en telt al enkele duizenden abonnees. De promo van het kanaal check je hieronder.

[gv data=”0jE-hKWNzeo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *