Horlogemaker Swatch gaat strijd aan met Apple

Horlogemaker Swatch gaat strijd aan met Apple
Swatch brengt al in meerdere landen een horloge onder de naam iSwatch uit. Volgens Swatch zal de aangekondigde iWatch van Apple dan ook voor naamsverwarring zorgen.

In een artikel op de Zwitserse site Watson zegt Swatch dat het de registratie van de naam iWatch in elk land zal aanvechten. De merknaam iSwatch is al in 80 landen geregistreerd. Nu is Apple druk bezig om de naam iWatch te registreren maar dit zal dus niet zonder slag of stoot gaan.

Zo duurt het aanvragen van een merknaam in sommige landen ruim 18 maanden. Nu dat Swatch ook nog eens bezwaar gaat maken tegen elke aanvraag kan de procedure nog langer gaan duren. Apple is al sinds december 2013 bezig om zijn naam iWatch te registeren. Dit is in Monaco al gelukt maar in IJsland is deze aanvraag juist afgekeurd vanwege de naamvergelijking.

Swatch heeft al een succesvoole rechtszaak achter de rug tegen een bedrijf uit Amerika. M. Z. Berger bracht in 2007 al een product op de markt met de naam iWatch. De rechter heeft Swatch toen in het gelijk gesteld en de registratie van de naam iWatch tegengehouden.

Of dit deze keer ook weer gaat lukken is nog maar de vraag. Dit komt door het verschil van de aanvraag. Zo heeft Swatch zijn merknaam iSwatch als woordbeeldmerk (logo met woord elementen) gedeponeerd en doet Apple dit als woordmerk. In het artikel van Watson zegt een expert dan ook dat dit in het nadeel van Swatch werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *