Horological: smartwatch met klassiek Zwitsers uurwerk

Horological
Sommige smartwatches beginnen steeds meer op klassieke horloges te lijken, maar bij dit exemplaar met echt Zwitsers uurwerk is echt niet te zien dat je een slim horloge om je pols hebt zitten.

De Horological is het product van een samenwerking tussen horlogemaker Frederique Constant en het bedrijf Alpina. Om de smartwatch zo authentiek mogelijk te houden, is er geen digitaal scherm aanwezig, maar zit er een chip verstopt achter een klassiek uurwerk. Deze chip doet alles wat een fitness wearable ook doet: je stappen tellen, en je slaapactiviteit monitoren.

App
Via een bijbehorende iOS- en Android-app is de informatie die de chip verzamelt af te lezen. Via de app kun je jezelf ook een doel stellen, een klein wijzertje die van 0 naar 100 (procent) gaat, laat op het horloge vervolgens zien hoe ver je bent om dit doel te behalen.

Horological

De ingebouwde batterij van de Horological moet minstens 2 jaar meegaan, omdat het horloge niet constant een Bluetoothverbinding met je telefoon maakt. De wijzers van het horloge hebben overigens nog wel een high-tech functie: ze passen zich automatisch aan aan de tijdzone waarin ze zich bevinden, en zetten zichzelf gelijk op zomer- en wintertijd.

Prijzen
Volgens de makers moet er een exemplaar van de Horological verschijnen die minder dan duizend euro kost, al zullen er ook edities verschijnen die daar boven liggen, zo schrijft Nu.nl. De versie het 18-karaats roségoud bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *