Hostinggrootmacht GoDaddy komt naar Nederland

GoDaddy
Eén van ’s werelds grootste domeinaam- en hostingbedrijven zet voet op Nederlandse bodem.

Het in 1997 opgerichte GoDaddy – inmiddels een miljardenbedrijf met een jaaromzet van $1,1 miljard – spreidt zijn vleugels uit in Europa. Het bedrijf zal hier 21 nieuwe markten betreden, waaronder de gehele Benelux. Daarnaast zal het bedrijf actief worden in Oostenrijk, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Noorwegen, Polen en Portugal. In Engeland, Ierland en Spanje was het al aanwezig. GoDaddy wordt daarnaast ook ondersteund in het Nederlands, naast 16 andere talen. Het doel is om in 60 markten actief te worden.

GoDaddy in Nederland

Het bedrijf, dat wereldwijd 4.000 werknemers heeft, claimt het grootste register aan domeinnamen te hebben. Naast domeinnamen bieden ze onder meer webhosting, een websitebouwer, dedicated servers en emailproducten aan.

Controverse

De hostingprovider werd in 2012 fel bekritiseerd omdat het een voorstander van de omstreden SOPA-wetgeving was. Een pr-fuckup die resulteerde in 70.000 weglopende klanten en een aantal grote bedrijven dat vertrok, waaronder Wikipedia. Vanwege de aanhoudende kritiek trok GoDaddy zijn steun voor de wet alsnog in.

Nog nooit van ze gehoord? Grote kans dat je hun reclame-uitingen al eens voorbij hebt zien komen. GoDaddy zet zijn ietwat foute naam graag op de voorgevel van modellen, vrouwelijke coureurs als Danica Patrick en NASCAR-auto’s. Vorig jaar gingen ze even viral met een filmpje waarin Bar Refaeli een potje huighockey speelt met übernerd Jesse Heiman.

[gv data=”eB3UTpt84mE”][/gv]

Meer cheeky GoDaddy-reclame’s in onderstaande compilatie.

[gv data=”O5WwnQ0Mh6Y”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *