Hostnet opnieuw slachtoffer geworden van DDoS-aanval

lolhacz0rz
Iemand heeft de pik op het bedrijf. Dit weekend werd deze namelijk voor de tweede keer binnen een paar dagen aangevallen en hun websites uit de lucht getrokken.

Zaterdagmiddag, zo rond het middaguur, leek alles koek en ei bij het Nederlandse hostingbedrijf. De servers snorde prettig en alle lampjes knipperden zoals het hoorde. Maar plots kwam er een enorme hoeveelheid verkeer binnenrollen, en dat overweldigde de servers zo enorm dat ze er spontaan uitvlogen. Chaos volgde.

Gelukkig zaten de techneuten er bovenop, want donderdag gebeurde al hetzelfde. Ook toen werd het Nederlandse bedrijf getroffen door een dergelijke aanval. Deze hield toen vanzelf op, maar kwam dus een paar dagen later weer terug. Na de aanval van donderdag beloofde het bedrijf zo snel mogelijk een onderzoek te starten, maar dat was dus helaas te laat.

Tweet van Hostnet

Het onderzoek naar de daders is nog in volle gang. Inmiddels meldt Hostnet dat al hun 700.000 domeinnamen het weer zouden moeten doen, wat de eigenaren van zo’n 4500 websites tevreden moet stellen. Maar zolang ze niet weten wie er achter zat, zullen ze nooit de garantie kunnen geven dat het niet terug komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *