Hot Watch: Knight Rider-horloge wordt realiteit

Hot Watch
Tenzij je hands-free belt, is het met de iWatch nog steeds nodig je telefoon uit je zak te halen op het moment dat je gebeld wordt. Met de smartwatch van PHTL is dat verleden tijd.

Met dit slimme horloge is het mogelijk om op te nemen door simpelweg je pols naar je oor te halen. Vervolgens kan door het ingebouwde microfoontje in de polsband een gesprek gevoerd worden. Door middel van een speakertje moet het volgens PHTL mogelijk zijn om via de handpalm geluid te weerkaatsen waardoor de gesprekspartner verstaanbaar wordt.

De ‘Hot Watch’, zoals het horloge moet gaan heten, heeft een 1,26-inch E-paper multi-touch scherm van Sharp en draait op een Cortex M3-processor, daarnaast heeft ie een secundaire DSP-processor voor zaken als Bluetooth, bel controle en diverse audio-functies. Naast de belfunctie heeft het horloge onder andere ook een snelheidsmeter, gyroscoop, stappenteller en is ie waterbestendig. De Hot Watch zou via elke telefoon met Bluetooth moeten werken.

Via een Kickstarter-project hoopt PHTL 150.000 dollar op te halen om zo de Hot Watch in productie te nemen. De prijs die je dan neer moet leggen voor je smartwatch bedraagt 109 dollar. De uiteindelijke versie zal waarschijnlijk een prijskaartje van 169 dollar krijgen.

Knight Rider-horloge

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *