Hotel: negatieve recensie achterlaten? Boete!

Boete voor negatieve recensie
In het Amerikaanse Nashville zitten sommigen niet te wachten op kritiek.

Recensieplatformen zoals Yelp zijn ideale instrumenten om te kijken hoe goed het hotel of restaurant dat jij op het oog hebt daadwerkelijk is. De procureur-generaal in Indiana onderzoekt op dit moment echter een klein hotel in Nashville dat haar klanten boetes op zou leggen voor het achterlaten van negatieve recensies online.

In de rechtszaak (via ArsTechnica) gaat het om een vrouw genaamd Katrina Arthur die één nacht heeft gespendeerd in het hotel Abbey Inn. rond maart 2016. Voor de 230 dollar die de vrouw betaalde, verwachtte ze ogenschijnlijk een iets betere kamer. In haar recensie op Yelp meldt ze namelijk dat het hotel rook als een riool.

Op 2 april 2016 kreeg de vrouw een brief van de advocaat van het hotel, waarin vriendelijk doch dringend verzocht werd om de negatieve recensie te verwijderen op Yelp. Arthur weigerde, waarna ze een boete van 350 dollar aangesmeerd kreeg.

Uit een kopie van het beleid van het Abbey Inn. blijkt dat dit niet meer dan normaal is voor het hotel:

“Guests agree that if guests find any problems with our accommodations and fail to provide us the opportunity to address those problems while the guest is with us, and/or refuses our exclusive remedy, but then disparages us in any public manner, we will then be entitled to charge their credit card an additional $350 damage. Should guest refuse to retract any such public statements legal action may be pursued.

Nadat de zaak in het nieuws is gekomen, besloot het hotel om haar website offline te halen om nog de gezichtsschade proberen te beperken. Ook besloot het om niet te reageren op de aanklacht.

Eén reactie

  1. Vind dit wel ver gaan maar sommige mensen klagen wel heel snel op internet. Als je ergens een probleem mee hebt kan je het ook normaal melden bij de receptie. Een normaal hotel zal er alles aan doen om het probleem te verhelpen. Doen ze dit niet kan je altijd nog een slechte recensie plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *