How-to: Android 7.0 installeren op een Nexus-smartphone

Auteur: , 5 Reacties
Nougat

Nu is de tijd om Nougat op je Nexus te knallen.

Gisteravond kon je lezen dat Google met de uitrol van Android 7.0 Nougat is gestart. Het kan echter nog weken voordat Nougat beschikbaar is op je Nexus-toestel. Gelukkig is er ook een andere manier om 7.0 te installeren op je smartphone.

In plaats van wachten dien je zelf in actie te komen. Je surft hiervoor naar deze webpagina van Google waar het Android Beta Program wordt omschreven. Je dient in te loggen met je Google-account en je smartphone moet aan dit account gekoppeld zijn. Let op: Android 7.0 Nougat is vooralsnog enkel te verkrijgen op een Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C en de General Mobile 4G.

Eenmaal ingelogd dien je jezelf op te geven voor het programma. Accepteer de voorwaarden en Google stuurt het installatiebestand van Nougat vervolgens naar de geselecteerde smartphone. Zorg dat je telefoon is verbonden met WiFi om de download binnen te halen. Loop de stappen door en klaar is kees. Android 7.0 Nougat is nu geïnstalleerd op je toestel.5 reacties

Het werkt niet op de Nexus5…o.. wacht eens even..
Ook niet op mijn Nexus 7 uit 2012 :-(
En niet op de Nexus 7 uit 2013…

Wat moet het toch fijn zijn om afhankelijk te zijn van Google.
Enige kans dat het alsnog naar de Nexus 5 komt?
@ikkee: Custom ROM

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).