How-to: automatisch afspelende Facebook-video’s uitzetten

How-to: automatisch afspelende Facebook-video's uitzetten
Sinds een aantal maanden worden video’s in je newsfeed automatisch gestart. Ook in apps van Facebook. Heb je liever niet dat dat 100.000 keer gedeelde filmpje van een kat op een Roomba je databundel opvreet? Dit is wat je moet doen.

We beginnen bij de desktopversie, want daar kun je autoplay – dat voor zowel voor reguliere video’s als video-advertenties geldt – volledig uitschakelen. Ga hiervoor naar het pijltje in de rechterbovenhoek naast het privacyslotje en klik er op. Selecteer in het dropdown menu ‘Instellingen’ of ‘Settings’. Vervolgens zie je in de linker kolom onderaan ‘Videos’ staan. Klik het aan, en zet ‘Auto-Play Videos’ op ‘uit’ danwel ‘off’. Wacht, waarom doen we moeilijk. Je kunt ook HIER klikken, dan kom je ook op de juiste instellingenpagina uit.

How-to: automatisch afspelende Facebook-video's uitzetten

Goed, dan de apps. In iOS is het vrij simpel. Ga naar Instellingen > Facebook > Instellingen en selecteer ‘Uitsluitend automatisch afspelen via wifi’. Helaas is dit de enige rem die je op autoplay kunt zetten. Facebook geeft je niet de optie om autoplay volledig uit te schakelen.

How-to: automatisch afspelende Facebook-video's uitzetten

Hetzelfde geldt voor de Android-app, ook daar kun je autoplay alleen beperken via mobiel internet. Als je de app opent kun je in het linker menu ‘Appinstellingen’ selecteren. Als je de box achter ‘Video’s alleen automatisch afspelen met Wifi’ aanvinkt is het gefikst.

How-to: automatisch afspelende Facebook-video's uitzetten

Kleine moeite, maar het scheelt een hoop irritatie, soms wat data en wellicht een beetje batterijverbruik.

Meer Facebook how-to? Lees hier hoe je je zoekgeschiedenis kunt verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *