How to Chromebook: deze apps kunnen alles


Overstappen op een Chromebook lijkt een grote stap, maar eigenlijk kunnen ze alles wat je wilt.

Onlangs schreven we het al: Je bent gek als je geen Chromebook koopt (al was het maar om een extra computertje te hebben). En op dat artikel kwamen best een aantal reacties, eigenlijk verbaasde ons het aantal positieve reacties.

Desondanks zijn er natuurlijk nog veel mensen die koudwatervrees hebben, of die denken dat je echt alleen maar kunt browsen met zo’n google cheapocomputertje. Daarom hebben we hier een lijstje met apps en extensies die alles doen wat je in de basis met een computer wilt doen.

1. Gmail Offline
Ben je onderweg en wil je toch je mail kunnen checken/lezen? Dankzij Gmail Offline staat je mail gewoon op het kleine harde schijfje van je Chromebook. Kun je eindelijk eens rustig die inbox leegmaken.

2. Google Docs/Spreadheets/Presentaties
Is het helemaal hetzelfde als je MS Office? Nee, maar het werkt wel (in bijna alle gevallen). Het wordt ook nog steeds continu geüpdatet, waardoor er steeds meer dingen kunnen. Zo kan je sinds een tijdje ook Word-documenten openen en terugsturen zonder ze te converteren naar het formaat van Google Drive. Wil je echt alleen met Microsoft werken? Dan zijn er Excel Online, Word etc.

3. Pixlr Editor en Express
Ben je Paint ontgroeid, maar ben je nog te klein voor Photoshop? Dan is er Pixlr voor je, simpele dingen als bijsnijden een leuk filtertje over je foto gooien en dergelijke doe je met Express. Wil je iets moeilijkers doen: clonestempels? layers? maskers? Kan gewoon, in je browser.

4. Muziek?
Tuurlijk werkt muziek ook op je Chromebook. Google heeft natuurlijk een eigen soort van Spotify, maar daarvoor moet je allemaal trucen uithalen met creditcards, dus gebruik gewoon de echte Spotify. Werkt beter dan op je mobieltje, want ook zonder abonnement bepaal jij de afspeelvolgorde van de playlists. Soundcloud? Ja hoor, ook die hebben een eigen dingetje voor Chrome.

5. Chrome Remote Desktop
Jij dacht dat je alleen grote computers op afstand kan bedienen? Welnee, met Chrome Remote Desktop neem je zo je andere computer ook over. En als je liever met VNC werkt, ook die hebben een app voor je Chromebookje.

We zouden nog uren door kunnen gaan met het voorlezen van de hele Chrome Web Store, maar dat laten we maar even zitten. Wat hier nog wel even leuk is om te vermelden is dat je al deze apps natuurlijk ook op je gewone Mac of Windows PC in de Chrome browser kunt testen of gebruiken. Dus als jij wel op Chrome overstapt, maar de rest van de wereld niet, dan kun je gewoon op elke computer met de Chromebrowser erop je eigen vertrouwde omgeving gebruiken.

Oh ja, een laatste disclaimer, dit is geen reclame. Gewoon een stukje service naar de lezer toe.

Nog geen reacties

  1. Oke, al die apps in chrome zijn wel leuk maar ik zou een chromebook willen om mee te nemen als ik onderweg ben. It est: geen internet dus, zijn er dan nog genoeg functionaliteiten die offline gewoon werken?

  2. Ik heb al bijna 3 jaar een Samsung chromebook,
    Supersnel en dat blijft ook zo , vervuild niet zoals een Windows systeem, online beveiliging helemaal geen omkijken Naar.
    Ik gebruik hem voornamelijk om lekker te internetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *