How to: kiezen tussen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Auteur: , 1 Reactie

Je zit in het Apple kamp en moet straks gewoon de nieuwe iPhone hebben. Da's duidelijk, maar welke kies je dan? De iPhone 6 of de stuk grotere 6 Plus? Lastig?

Bivakkeren of bestellen

Als echte Apple fanboy (of -girl) wil je natuurlijk liefst zo snel mogelijk een exemplaar van de iPhone 6 scoren. Niet voor niets staan/zitten/liggen er altijd horden mensen voor de Apple Stores wereldwijd wanneer er weer een nieuw model verschijnt.

Eenmaal doorgedrongen tot de Apple Store kun je beiden toestellen bekijken en een afgewogen keuze maken. Helaas biedt een nachtje bivakkeren in een lange rij geen garantie dat je die dag ook met een nieuwe telefoon naar huis gaat. De voorraden zijn altijd beperkt, dus wanneer je je niet in de voorste regionen van de rij begeeft, blijft het rendement van je inspanning onzeker.

Je kunt ook online een exemplaar bestellen direct zodra dat mogelijk is, maar dan moet je dus een keuze maken zonder dat je beiden toestellen hebt kunnen bekijken en betasten. Bovendien is de levertijd dan altijd veel langer dan je zou willen.

Kiezen

Een veel gehoord argument om niet voor een phablet te kiezen is dat deze te groot is om fijn mee te kunnen bellen. Tegenwoordig is dat nu juist de activiteit die veel mensen steeds minder doen op hun smartphone. Dus hoe kies je dan, want de verschillen tussen de iPhone 6 en de 6 Plus zijn verder niet heel groot. Een aantal aspecten:

  • Heb je niet al te grote handen en wil je je telefoon niet constant met twee handen bedienen. Kies dan de iPhone 6. De Plus heeft wel een speciale optie voor bediening met één hand, maar dat blijft een beetje behelpen.

  • Heb je je telefoon vaak in je broekzak zitten? Kies dan de iPhone 6. Kans is reëel dat de Plus simpelweg niet in jouw zak past.

  • Gebruik je je telefoon ook als iPod tijdens het sporten? Kies dan de iPhone 6. Met de Plus als spalk om je arm is niet heel lekker sporten.

  • Wil je zo’n licht mogelijke telefoon? Neem dan de iPhone 6, want de Plus is best een zwaar toestel. Toen de iPhone 5 uitkwam, was deze met een gewicht van 112 gram 28 gram lichter dan zijn voorganger de 4s (140 gram). Dat lijkt niet veel, maar de 5/5s voelt echt een stuk lichter aan dan de 4/4s. De iPhone 6 weegt 129 gram en is daarmee 19 gram zwaarder dan zijn voorganger. De 6 Plus is met 172 gram zelfs 60 gram zwaarder, dus dat is fors.

  • Wil je liefst zo’n lang mogelijke accuduur? Kies dan de iPhone 6 Plus. Of kies voor de iPhone 6 met een extern powerpack.

  • Wil je de beste camera? Neem dan de iPhone 6 Plus. Deze beschikt over optische beeldstabilisatie die bij de iPhone 6 ontbreekt. Met name bij minder goede lichtomstandigheden (langere sluitertijd) is dit een voordeel.

  • Kijk je veel video, surf je regelmatig en speel je veel spelletjes? Neem dan de iPhone 6 Plus, want dat werkt dankzij het grotere scherm simpelweg prettiger.

  • Tot slot: Word je moe van het gezeur van je pochende Android vrienden met hun grote schermen? Neem dan de iPhone 6 Plus.

De nieuwe iPhone is vanaf vrijdag 26 september in ons land te koop. In veel andere landen waaronder Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië een weekje eerder. Onderstaande video kan je wellicht een stukje in de goede richting helpen bij het maken van deze lastige keuze.

Lees ook: iPhone 6 breekt nu al verkooprecords, 6 Plus meest gewild1 reactie

Heb je nu nog een iphone 4s of ouder? Neem een 6; de 6 plus’ schermformaat zal een te grote verandering voor je zijn ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).