How-to: Netflix ondertitel lettertype aanpassen

Netflix
Wist je dat je het lettertype kon aanpassen?

Als het gaat om ondertiteling dan ziet Netflix er behoorlijk saai uit. Je hoeft jezelf echter niet te kwellen met het standaard lettertype. Je kunt dit eenvoudig personaliseren.

Je gaat hiervoor naar je accountnaam rechtsboven in, vervolgens klik je op “Your Account”, dan zie je beneden “Subtitle appereance” staan. Klik hier. Hier is het mogelijk om uit zeven lettertypes te kiezen. De tekstgrootte is aan te passen, evenals de dikte en de kleur van de letters. In het wolkje erboven kun je vervolgens zien hoe het andere lettertype eruit komt te zien.

De lettertypes zijn gevormd op basis van bekende namen. Zo kun je bijvoorbeeld Comic Sans selecteren. Het heet hier alleen geen Comic Sans, maar Casual. Wellicht ben je gewoon tevreden met het standaard ingestelde lettertype, maar voortaan heb je dus de optie om dit aan te passen. Overigens bestond de mogelijkheid al even, maar Netflix heeft het aantal opties onlangs verder uitgebreid.

Netflix

2 reacties

  1. joh, maar waar je waarsschijnlijk meer aan hebt is volledige controle over je profiel vanuit bijvoorbeeld de app. en simpele zaken zoals het verdomme verwijderen van series/films die je al hebt gezien of gewoon niks aan vond uit je lijstje.
    het duurt momenteel minstens een paar dagen voor de titels verdwenen zijn!

    over het algemeen heb je totaal geen opties. nouja, wel wat voor de ondertiteling dus
    (die overigens ook best vaak typfouten bevat.)
    gewoon een paar mindere situaties die Netflix rijk is, maar is de 10,- p/m wel waard natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *