How-to: resolutie Samsung Galaxy S9 verhogen

Galaxy S9
Met een paar simpele stappen werk je met een hogere resolutie.

De Samsung Galaxy S9 beschikt over een maximale resolutie van 2.960 x 1.440. Althans, dat is wat de specificaties op papier vertellen. Echter, wie de smartphone koopt geniet niet meteen van deze hoge resolutie. Samsung stelt de resolutie namelijk bij om een langere batterijduur te garanderen.

Wie meer beeldkwaliteit wenst en kan leven met minder batterijduur kan de resolutie handmatig opschroeven naar 2.960 x 1.440. Ga naar Instellingen en tik op Display. Vervolgens zie je Schermresolutie staan. In dit menu kun je de resolutie aanpassen. Schuif de balk naar 2.960 x 1.440 voor de beste ervaring. Het is echter ook mogelijk om de resolutie naar 1480 × 72 te brengen. De grafische pracht zal een stuk minder zijn, maar daar krijg je wel extra batterijduur voor terug.

Het beste is om een compromis te sluiten met je zelf. Surfen op het web, emails lezen en appen vereist geen hoge resolutie. Ga je echter een film of serie kijken op Netflix, dan loont het op de resolutie tijdelijk te verhogen. Wat dat betreft is deze slimme feature in Android slim bedacht. De gebruiker is zo zelf in controle.

Eén reactie

  1. Ik wist dat deze functie toentertijd naar de S7 was gekomen, met de uitrol van Android 7.0. Ik was hoopvol dat deze handige instelling ook beschikbaar ging komen voor de S6, maar toen de update er was, zat de functie er niet in… Spijtig, want de autonomie van de S6 is een stuk minder dan die van de S7, dus de S6 had er zeker baat bij gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *