How-to: tekenen op het scherm van je Tesla [video]

Model S
De nieuwste firmware update voor Tesla brengt weer wat ongein met zich mee.

Bij Tesla vinden ze het leuk om zo nu en dan een onschuldig grapje uit te halen. De nieuwe firmware update (8.1) brengt ‘Paint’ naar het scherm van je Tesla. Via Twitter maakte CEO Elon Musk duidelijk hoe de easter egg werkt. “Tik drie keer op T als je versie 8.1 hebt gedownload”, aldus Musk.

Wanneer je dit doet zal er een blanco pagina verschijnen op het enorme scherm. Vervolgens kun je een tekening maken. Het is zelfs mogelijk om verschillende kleuren te gebruiken. Ben je klaar dan is er de mogelijkheid om je creatie op te sturen naar Tesla. Dit is geen grap, want via sociale media heeft Musk al enkele tekeningen van Tesla-eigenaren gedeeld.

Firmware update 8.1 is over-the-air te downloaden. Met versie 8.1 hoef je met een snelheid tot maximaal 130 km/u niet meer je handen aan het stuur te houden als je gebruik maakt van Autosteer. Voorheen was dit 70 km/u. Voorwaarde is wel dat je Tesla nieuwer is dan oktober 2016 om gebruik te maken van de nieuwe feature. Daarnaast is het waarschuwingssysteem om van rijbaan te wisselen verbeterd en is de oproep-functie van een Tesla via de smartphone verder uitgebreid.

Zien hoe de tekenfunctie in de praktijk werkt doe je door DEZE video op Autojunk te checken.

Model S
Model S

11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *