How to: YouTuber vergroot iPhone geheugen met 800%

iPhone 6s opslaggeheugen uitbreiden
Je moet toch iets wanneer Apple het vertikt om een SD-kaart ingang te implementeren.

Een van de problemen waar smartphonegebruikers vaker tegenaan lopen, is het tekort aan opslaggeheugen. Met name bij toestellen die geen uitbreidingsmogelijkheden hebben, kan dit tot grote wanhoop leiden. Applicaties worden steeds groter, maar je smartphone opslag groeit niet mee. Vooral bij oudere iPhones is dit een ware plaag.

Zo ook voor YouTuber Strange Parts, die nog gebruikmaakt van een iPhone 6s met slechts 16GB opslaggeheugen. Tijd voor een oplossing, zo dacht Scotty Allen, zoals zijn echte naam luidt. In de straten van Shenzhen blijken er meer dan genoeg winkeltjes te zijn die hem willen helpen.

Scotty bedankte echter voor de eer en bestelde enkel het materiaal, waarna hij zelf aan de slag ging om het opslaggeheugen van een magere 16GB te verhogen naar maar liefst 128GB, waar de meeste gebruikers tegenwoordig meer dan genoeg hebben.

Het resultaat is een how to-video van maar liefst een halfuur, waarin de YouTuber je stap voor stap uitlegt wat je nodig hebt en hoe dit proces in zijn werk gaat. Een beetje voorkennis wat betreft het openbreken en ‘repareren’ van iPhones is echter zeker geen overbodige luxe.

[gv data=”rHP-OPXK2ig”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Ik heb altijd van die ouderwetse iPhones gehad met 16 GB, terwijl mijn veel oudere Sony gewoon een 8 + 64 had… Maak je een foto en dan moet je eerst drie albums, 250 mailtjes en 50 foto’s verwijderen voordat je 3 foto’s kan nemen. Lekker.

    Voorheen had ik een 7 met 256 GB en dat is nu de fijnste iPod die ik ooit gehad heb. Mijn nieuwe telefoon heb ik ook met 256 GB besteld, het is echt superfijn. Vandaag even bij de Samsung winkel geweest: de S9 kun je uitbreiden tot 400 GB. Qua auto’s willen we nog wel eens klagen, maar qua techniek hebben we het nog nooit zo goed gehad!

  2. en hoeveel kost dit in vergelijking met de 128gb versie van apple zelf? had zelf altijd 32gb, nog nooit dichtbij vol gezeten. met de se die ik nu heb koste 128gb een volle 3 euro meer, dus toch maar gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *