HP introduceert dunne laptop zonder koelfan

Auteur: , 3 Reacties

We snappen het als je even dacht dat dit een MacBook Air was met een HP-sticker over het Apple-logo. Het design van de EliteBook Folio 1020 komt namelijk wel érg overeen met Apples dunste. Onder de kap zijn de verschillen gelukkig groter.

Intel Core M

De EliteBook Folio 1020 is de nieuwste toevoeging in de zkelijke line-up van HP en heeft een dikte van slechts 15,7 millimeter. Hij komt er in twee varianten; met een 1920×1080- en een 2560×1440-scherm. De laptop wordt aangedreven door een Intel Core M-processor. Minder krachtig dan de Intel I-serie, maar daardoor ook minder warm, waardoor een ventilator niet nodig was. Hij heeft louter passieve koeling.

Twee varianten

Er komt ook een Special Edition, met een gewicht van 1 kg in plaats van 1,2 kg. De behuizing van de laptop is van een magnesiumlegering, aangevuld met onderdelen van koolstofvezel. Verder gaat HP niet uitgebreid in op de specs. Wel laat het bedrijf los dat de laptop over het zakelijke vPro-platform beschikt en uitgerust is met een vingerafdrukscanner. De batterijduur zou 9 uur bedragen.

Wat de EliteBook Folio 1020 gaat kosten is nog niet bekend.3 reacties

Is een Intel M processor niet meestal een mobiele versie van een i processor? Zo is er de i5 4200M, maar ook de i7 4702MQ. Kan dus vanalles zijn. Naar mijn weten is er geen andere mobiele serie van Intel die echt M heet. Natuurlijk zijn er wel nog de Celeron, Atom, …
@123bat: Laat maar zitten, zie net dat de M modellen een nieuwe serie zijn.
Zonder koelfan? Mijn EliteBook mét koelfan heeft al problemen om de boel fatsoenlijk te koelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).