HP introduceert nieuwe… rugzak?

Auteur: , 3 Reacties
HP Omen

Een complete PC die je op je rug kunt dragen. Waarom zou je dat willen?

Gisteren zag we al de nieuwe laptops van HP in de Omen-reeks. Er zit echter nog een ander interessant product in deze lijn.

Je zou het met enige fantasie een wearable kunnen noemen. Dan is het wel meteen de krachtigste wearable ooit. Toch is de Omen van HP ook niet echt een normale PC. Laten we het houden op revolutionair product.

Waar is de Omen-backpack voor bedoeld? Virtual Reality is nu echt bezig aan de verovering van de consumentenmarkt. Dat vraagt om krachtige computers, maar er komt ook nogal wat beweging bij kijken.

De Omen-rugzak is nog geen feit, HP is nog druk met allerlei tests. Wel zijn de specs al bekend, en die zijn vergelijkbaar met andere VR-compuers. Een Intel Core i5 of i7, 32 GB RAM (damn), en een nog onbekende grafische kaart. Voordeel is dat hij slechts 4 á 5 kilo weegt. Dankzij de ingebouwde ventilatoren zit je ook niet snel met een bezwete rug en in de riem zijn twee batterijen geplaatst: één voor de processor en één voor de graphics. En dan wordt het ding ook nog geleverd met een draadlooos display, muis, en toetsenbord. Zo zou je dus makkelijk in VR kunnen rondwandelen met je Oculus Rift of HTC Vive.

Wat hij gaat kosten en wanneer hij precies uitkomt is nog niet bekend. HP zegt dat de backpack ’toegankelijk’ moet zijn. Waarschijnlijk toch verstandig om alvast te gaan sparen, aangezien dit soort krachtige PC’s een behoorlijke investering zijn en een VR-set ook niet echt goedkoop is.3 reacties

en als videokaart een gx1080 ;D
Hoe ga je de IR-trackers (Oculus) of de IR-emitters laten werken met zo’n rugzak? Oh ja met een kabel. Weg bewegingsvrijheid…
@AutomotiveDesigner: IR-emitters (HTC Vive)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).