HP lanceert goedkope Chromebook met superaccu

Auteur: , 2 Reacties
HP Chromebook 11 G5

HP heeft vandaag een nieuwe versie van zijn goedkope 11" Chromebook gelanceerd. Tipje van de sluier: voor 189 dollar krijg je een uitstekende laptop.

De HP Chromebook 11 G5 blinkt uit op verschillende onderdelen. De accu gaat bijvoorbeeld 12,5 uur mee, terwijl je ook kunt kiezen voor een variant met touchscreen. Dat is vooral handig als je later dit jaar aan de slag wilt met Android-apps.

HP richt zich met de nieuwe Chromebook vooral op studenten, die dankzij de verbeterde accu overdag niet langer op zoek hoeven naar een stopcontact. Daarnaast stellen de Amerikanen dat er gebruik is gemaakt van duurzamer materiaal.

De Chromebook 11 beschikt over een Intel Celeron N3060-processor en wordt geleverd in varianten met 16 of 32 GB opslagruimte. Hierbij hoort 2 of 4GB aan werkgeheugen. Alle modellen krijgen een scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels, waarbij het touchscreen een optie is.

De HP Chromebook 11 gaat in juli in de verkoop via de website van HP. In oktober ligt de laptop ook bij andere ketens in de winkel.2 reacties

Jammer dat er voor een 11″ scherm met een simpele HD resolutie wordt gekozen, da’s anno 2016 zelfs op een mid-range telefoon al aan de magere kant.
@RRRobert: Het heeft wel 2 voordelen:
-houdt de prijs laag
-minder pixels om aan te sturen, dus minder enegieverbruik

En het is sowieso verwaarloosbaar als je naar de prijs kijkt ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).