HP maakt dunste laptop in de geschiedenis

Spectre
Een mijlpaal: een laptop van 10,4 millimeter dik. HP levert een designtopper af.

Nog een maand en dan is het zover: de dunste laptop ooit gemaakt is verkrijgbaar. Ter vergelijking: de nieuwste MacBook is 13,1 millimeter.

Schermdikte? 2 millimeter (geen touchscreen, uiteraard – wel full hd-resolutie en een diagonaal van 13 inch). Toetsenbord? Doorsnee van 1,3 millimeter. En dan is er nog een speciaal ontwikkeld sluitingsmechanisme. Samen zorgen ze voor het record. De Spectre 13, zoals de laptop genoemd is, is voorzien van drie USB C-poorten. Die worden ook gebruikt om op te laden.

Spectre binnenkant

Ondanks zijn formaat en een gering gewicht van slechts 1,11 kilo zou de accu het volgens HP 9,75 uur volhouden. Voor deze bijzondere laptop is gekozen voor een al even bijzondere buitenkant. De Spectre is uitgevoerd in goud met zwart en is voorzien van een speciaal nieuw HP-logo, dat alleen voor de paradepaardjes wordt gebruikt.

Overige specs:

8 GB Ram
265 GB Opslag
Een i5 of i7 processor

De prijs is $1170 voor de i5 of $1250 voor de 17. Nederlandse prijzen zijn nog onbekend.

4 reacties

  1. Ga voor het gemak maar uit van een prijs in € = $ + 21% (btw), wat commercieel afgerond naar boven waarschijnlijk op 1499 resp. 1599 euro gaat uitkomen. Daarmee steken ze niet alleen met het design die MacBooks naar de kroon.

    Maar damn, wat een beauty…

  2. Leuk dat ie zo dun is, maar de bezels rond het scherm zijn steeds flink groter dan die van de Dell XPS 13. Dat maakt mij meer uit dan die paar milimeter verschil in dikte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *