HP onthult 5K-display en 3D-monitor met virtual reality

HP-3D-Monitor
In de aanloop naar de CES-beurs heeft HP een hele zwik nieuwe beeldschermen aangekondigd, waarvan het 5K-model en de 3D-versie die virtual reality ondersteunt de meest opvallende zijn.

Voor de Zvr Virtual Reality Display heb je het bijgeleverde brilletje nodig om gebruik te maken van de 3D-mogelijkheden. Het 23,6-inch scherm met een resolutie van 1920x1080p heeft vier ingebouwde camera’s die de ogen van de gebruiker constant in de gaten houden. Hierdoor wordt het beeld aangepast op de kijkhoek, zodat het lijkt alsof je naar een 3D-hologram kijkt in plaats van naar een plat beeldscherm.

Stylus
Middels een stylus kun je vervolgens deze hologrammen aanpassen. Hier moeten vooral ontwerpers en wetenschappers hun voordeel mee kunnen doen. HP wil de Zvr in de lente in de winkels hebben liggen.

HP-3D

5K-scherm
Ondertussen gooide de Z27q-monitor van HP hoge ogen omdat het een 5k-display zou zijn, een 27-inch scherm met een resolutie van 5120×2880 pixels. Het scherm ondersteunt meer dan een miljard kleuren, en zeven keer de resolutie van een full HD-tv. Dit superscherm is in maart verkrijgbaar voor 1299 dollar, wat omgerekend op 1088 euro neerkomt. Ook Dell onthulde onlangs haar eerste 5K monitor.

HP-5K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *