HP onthult de Slate 6 en Slate 7 telefoons

Auteur: , 4 Reacties
HP onthult de Slate 6 en Slate 7 telefoons

HP is zojuist teruggekeerd op de smartphonemarkt. Na het debacle met Web OS - dat tegenwoordig in de nieuwste tv's van LG dienst doet als besturingssysteem - proberen ze het opnieuw met telefoons van flinke omvang. Phablets, zeg maar.

De eerste persafbeelding van de HP telefoons zijn naar buitengekomen via Re/code. Ze heten Slate en Slate 7 VoiceTab, waarbij het getal verwijst naar de schermgrootte.

Android 4.2

Ze draaien op Android 4.2 en herbergen een quad core processor. Beiden hebben 16 GB aan opslagruimte, dat uitbreidbaar is middels micro SD-kaarten. De Slate 6 heeft een schermresolutie van 1.280 bij 700 pixels, bij de Slate 7 is dit opgepompt naar 1.280 bij 800. Nét geen HD. Ze hebben verder een 5 megapixel camera in de achterzijde en een 2 megapixel camera in de voorkant. De dikte van beide gigatelefoons blijft onder de 10 millimeter.

India

Nee, het zijn met deze specs beslist geen high-end telefoons, maar dat is ook niet waar HP op mikt met de nieuwe Slate 6 en 7. Volgens Re/code richten ze zich met deze comeback hardware op India. Verwacht ze binnenkort dan ook niet bij uw lokale elektronicaboer in de schappen. Eerdere bronnen spraken over aanschafprijzen van rond de 200 á 250 dollar.

HP onthult de Slate 6 en Slate 7 telefoons

Toch, met dat glimmende nepgoud en de dubbele speakers aan de voorkant is het geen verkeerd design geworden. Integendeel, dit zit er erg goed uit voor een semi-budget-telefoon.4 reacties

“1.280 bij 800. Nét geen HD.”
Bij mijn weten is 1280×720 al HD, dus dit is zeker wel HD.

OT: wel mooie telefoontjes, en voor die prijs geen verkeerd geheel.
Achterkant lijkt één groot QR-code. :-P
Kleine bezel altijd goed
Gedoogde tegenstander van de Asus Fonepads

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).