HTC draait weer verlies

HTC draait verlies
Voor het tweede kwartaal op rij is het de Taiwanese smartphonemaker niet gelukt om winst te boeken. Toch wisten ze in het algemeen lichtjes in de groene cijfers te komen.

Helaas kwam dit niet door een piek in de verkopen van hun toestellen. HTC heeft vorig kwartaal hun aandelen in Beats Audio van de hand gedaan, waardoor ze nu dus een kleine winst van 7,3 miljoen euro maakte. Maar als je die niet meerekent en puur kijkt naar hun verkoopwinst dan kom je op het schrikbarende bedrag van 38 miljoen euro in het rood uit.

Maar wordt HTC dan een tweede BlackBerry? Wij denken het niet. Ze maken om te beginnen Android-hardware, wat betekent dat ze flexibeler zijn dan een bedrijf wat puur hun eigen OS probeert te pushen. Daarnaast is dit slechts het tweede kwartaal waarin de fabrikant verlies ziet.

Overigens is dit wel het negende aaneengesloten kwartaal waarin ze hun verkopen zagen dalen. Mensen lijken toch eerder naar andere merken te kijken als het op nieuwe toestellen aan komt. Apple en Samsung krijgen de meeste voet aan wal in deze drukke markt, ondanks de goed ontvangen HTC One-lijn.

Nog geen reacties

  1. Toch erg jammer, ze maken goede toestellen en ik vind de Sense laag erg prettig en daadwerkelijk iets toevoegen aan android. Wat ik niet kan begrijpen is waarom ze hun telefoons beperken door geen SD-kaart ingang toe te voegen en afneembare achterkant waardoor je ook de batterij kunt vervangen. Het heeft mij niet tegengehouden om een HTC te kopen maar bij m’n volgende toestel zou ik niet direct weer voor HTC gaan ondanks dat ik inmiddels al 6 jaar HTC’s heb gebruikt.

  2. ik vind het niet vreemd, ze maken bagger toestellen, en de software ondersteuning is dramatisch.
    Ik heb 2 HTC’s gehad, beide een en al problemen, ik heb 2x een nieuwe sensation gekregen omdat de oude bleef uitvallen, zelfs nummer 3 had dit probleem, software updates kwamen na 6 maanden na de release van het toestel niet meer opdagen en de software op het toestel was een drama met het batterij verbruik en de snelheid van het toestel. Ik hoef nooit meer een HTC.

    • @MrSkyline: Tja, denk dat je met die toestellen gewoon pech gehad hebt. Was nou ook niet bepaald een topper de Sensation. Maar je punt over de software ondersteuning deel ik wel volledig. Ook voor de nieuwere toestellen kan het soms echt maanden duren voor je een update ontvangt!

  3. Eerst wel tevreden met mijn One X. Maar heb in die anderhalf jaar al zeker een maand geen gebruik van kunnen maken vanwege problemen. Mijn oude 3gs werkt na 4 jaar nog top dus gebruik die nu weer. ( htc weer kapot )

  4. Ben altijd erg tevreden geweest over m’n HTC one X en nu de HTC one. Fijne brouwkwaliteit en sense werkt erg prettig. Toegeven dat oudere toestellen nog wel buggy waren maar dat ze dat stadia inmiddels wel voorbij zijn. Voor mij (misschien ooit Sony) voorlopig niks anders dan HTC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *