HTC gaat het helemaal anders doen

M9
Een nieuwe strategie zal gevolgen hebben voor fans van goedkope HTC-smartphones.

Sinds mensenheugenis is HTC breed aanwezig op de smartphonemarkt. Van goedkope instappers tot high-end toestellen: je kunt altijd bij HTC terecht. De smartphonemaker is echter ontevreden over de huidige gang van zaken en gaat het anders doen. Dat maakte HTC president Chia-Lin Chang bekend tijdens de presentatie van de cijfers van het vierde kwartaal van 2016.

Chang zegt dat HTC uit het wereldje van de voordelige smartphones zal stappen. Er is momenteel teveel competitie gaande en HTC ziet simpelweg geen interessante mogelijkheden om in deze tak van de markt actief te blijven. Merken als Xiaomi en Oppo nemen in razend tempo de markt over. De budgetmerken zijn vooral in thuisland China erg populair.

Een opvallende uitspraak van HTC, aangezien het merk sterk vertegenwoordigd was met een range aan voordelige smartphones. HTC gaat zich meer richten op marketing, de Vive-producten en wearables in combinatie met Virtual Reality-techniek. (via PhoneArena)

2 reacties

 1. Heb 3 HTC’s gehad. Het meest briljante vond ik de zoekfunctie voor de namen en de ruitenwisser als het regende en je keek bij ‘weather’. Hebben ze dat nog steeds??

  • @willeme: geen idee.
   Heb ook een HTC gehad maar niet meer sinds 2011 ofzo.
   Sindsdien missen ze steeds vaker de boot en komen met dingen waar de mensen niet om vragen en zijn vaak te duur voor wat ze bieden.

   Wat mij betreft is dit het einde van HTC.
   Zat andere spelers inmiddels die wel maken wat de mensen willen.

   Mijn negatieve mening ??
   Denk het niet, aangezien de verkoopcijfers uitblijven en dus te weinig mensen ze willen. Objectiever kan niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *