HTC gaat tablet produceren voor Google Nexus serie

HTC gaat tablet produceren voor Google Nexus serie
De tablet met de naam Volantis zou al in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt moeten komen.

Aan de specs zal het niet liggen. Zo krijgt de tablet een 8,9 inch scherm met een resolutie van 2048 bij 1440 pixels. Nvidia levert de processor. Dit keer is gekozen voor de 64 bits variant van de Tegra K1 processor. Die krijgt ondersteuning van 2GB aan werkgeheugen volgens Android Police.

In de aluminium behuizing zitten twee camera’s verwerkt. Aan de achterzijde zit een 8 megapixel camera en aan de voorzijde vind je een 3 megapixel camera. De foto’s kunnen vervolgens worden opgeslagen op 16GB of 32GB aan opslag.

Deze tablet zou wel eens de laatste kunnen zijn in de Nexus serie van Google. Zo waren er al eerder geruchten dat Google vanaf volgend jaar verder wil gaan met de Silver serie. Google zou zich meer willen focussen op de Android software. De toestellen in de Silver lijn zouden dan ook allemaal worden uitgebracht zonder de ‘bloatware’ van de fabrikanten.

Er komen straks twee modellen beschikbaar, één met 16GB die 399 dollar zou gaan kosten en de 32GB versie die voor 499 dollar in de winkels komt te liggen. Verwacht wordt dat Google met een nieuwe versie van Android op de proppen komt tijdens het Google I/O evenement dat gehouden wordt op 25 en 26 juni. Deze versie zal dan waarschijnlijk ook worden gebruikt in de Volantis tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *