HTC geeft Robert Downey Jr. $12 miljoen in ruil voor gezicht

HOEVEEL?!
Robert Downey Jr. en HTC slaan de handen ineen. De gevierd acteur mag telefoontjes gaan verkopen.

Ka-ching

De Taiwanezen zouden volgens Bloomberg een marketingdeal ter waarde van $12 miljoen hebben gesloten met Bob. Hiervoor mogen ze de Iron Man-acteur vervolgens twee jaar lang gebruiken in tv-reclames, op billboards, en advertenties in print en op het internet.

HTC is van plan een agressievere marketingcampagne te voeren, iets dat concurrent Samsung in de VS beslist geen windeieren heeft gelegd. Maar goed, die hebben dan ook een tien keer zo groot budget gebruikt: 10 miljard vs de 1 miljard van HTC. Ben Ho, HTC’s derde marketingtopman in twee jaar tijd, zegt over de reclame-aanval: “We’re not going to hide our brand anymore. We’re going to be bolder with marketing.”

En dus ziet u Robert Downey Jr. straks continue met een HTC One – of iets anders uit de catalogus – in zijn handen door het beeld lopen. Hij zal overigens niet als Iron Man optreden, maar gewoon als zichzelf.

4 reacties

  1. Jammer deze strategie. HTC is voor mij altijd het merk geweest dat klanten wint door 100% kwaliteit en niet 50% kwaliteit 50% Marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *