HTC introduceert nieuwe Desire 601 smartphone

HTC Desire 601
HTC heeft bekend gemaakt dat binnenkort een nieuw midrange model op de markt komt wat qua uiterlijk wel wat wegheeft van de HTC One, en ondersteuning biedt voor 4G mobiele netwerken.

Deze nieuwe telg heet de Desire 601, en positioneert zichzelf boven de Desire 500. Veel van de uiterlijke kenmerken, zoals de speakers onder het scherm, komen van het vlaggenschip van HTC af.

Het toestel weegt 130 gram, en is uitgerust met een 4,5 inch scherm met een resolutie van een alleszins acceptabele 960×540. Achterop zit een 5 megapixel camera, en om ervoor te zorgen dat mensen die graag visueel bellen ook uit de voeten kunnen zit vooraan een VGA-camera.

Onder de motorkap vinden we een Qualcom 1,4GHz dualcore Snapdragon 400-processor met 1GB RAM en 8GB intern geheugen, wat eventueel nog uitgebreid kan worden met losse kaartjes. De accu heeft een capaciteit van 2100 mAh, wat genoeg zou moeten zijn om een dag mee door te komen.

Softwarematig draait de nieuwe HTC op Android 4.2 met daaroverheen HTC’s Sense 5.0 shell. Daardoor kan deze telefoon veel van dezelfde dingen als de HTC One, zoals het maken van korte filmpjes waar je dan later de beste foto uit kunt kiezen. Qua audio komt het telefoontje ook niets te kort dankzij de BoomSound luidsprekers voorop.

De HTC Desire 601 is in Nederland en België vanaf oktober verkrijgbaar en krijgt een adviesprijs van 349 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *