‘HTC mogelijk in de etalage’

Auteur: , 1 Reactie
'HTC mogelijk in de etalage'

Nadert een eventuele verkoop voor de smartphonefabrikant?

HTC kijkt momenteel naar de mogelijkheden voor een gezondere toekomst. De laatste jaren loopt het niet lekker bij de smartphonemaker. Er komen nog wel modellen op de markt, maar weten vaak niet beter te presteren dan de concurrentie. Bovendien zijn de toestellen niet heel onderscheidend van de rest.

Om de toekomst van het bedrijf garant te stellen overweegt HTC nieuwe strategische opties te ondernemen. Eén van deze opties is een verkoop van het merk, meldt Bloomberg. Ook wordt er gekeken naar het afsplitsen van Vive. De virtual reality-tak van het bedrijf.

HTC laat zich adviseren voordat er een beslissing of beslissingen worden genomen. Op dit moment is er in elk geval nog geen keuze gemaakt. De Taiwanese smartphonemaker begon in 1997 en wist in 2002 een mooie deal te maken met Microsoft. Het bedrijf ging toen Windows-smartphones maken. In 2008 kwam de eerste Android-smartphone van HTC op de markt. Minder dan twee procent van huidige smartphone-markt is een toestel van HTC.1 reactie

Wordt gewoon opgekocht voor de licenties en over een jaar of 5 zeggen we: “HTC?… geen idee. Maakte die goedkope televisies ofzo?”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).