HTC omzet bereikt nieuw dieptepunt

Auteur: , 5 Reacties
HTC omzet bereikt nieuw dieptepunt

Komt de reddingspoging van Google te laat?

Er lijkt maar geen einde in zicht voor de val die het Taiwanese HTC aan het maken is. Vorig jaar waren de cijfers ook negatief, maar was er nog goede hoop dat het tij zou keren. Uit de omzetcijfers van 2017 blijkt dat het bedrijf in de verste verte niet heeft gepresteerd wat nodig was.

De omzet van HTC in 2017 bedroeg namelijk 1,7 miljard dollar. Een groot getal, maar de cijfers staan in schril contrast met voorgaande jaren. Dit is namelijk een daling van 20,5 procent ten opzichte van de omzet in 2016. De vrije val die in 2011 is ingezet, weet vooralsnog van geen ophouden.

De omzet is op dit moment zelfs gelijk aan het niveau van 2005, een tijd waarin de smartphone voor de meesten nog een ver van onze bed show was. In 2017 weet HTC echter nog steeds niemand te overtuigen om in ieder geval haar smartphones te kopen. De HTC U Ultra en U 11 zijn dan ook niet echt om over naar huis te schrijven.

Zonder de hulp van Google was HTC waarschijnlijk vorig jaar al failliet gegaan. Niet alleen redde Google met de gedeeltelijke overname het Taiwanese bedrijf, maar ook de lancering van haar Google Pixel 2. Deze werd namelijk geproduceerd door de smartphonefabrikant.5 reacties

Zonde! Ik ben wel benieuwd wat er dan is misgegaan. Voor een lange tijd waren HTC’s uitstekende telefoons. Ik heb er een stuk of 5 versleten. De een beter dan de ander. Nu moet ik wel zeggen dat dat dat allemaal pre=android was. In de tijd dat nog de iPhone gemeengoed was.
@willeme: Persoonlijk had ik er na de Wildfire een minder positief beeld op overgehouden. Gelukkig heb ik de One M8 een tijdje gebruikt, waardoor dit beeld veranderd is. Als je echter ziet met welke toestellen ze het tegenwoordig proberen (veel te duur, geen 3.5mm ingang, nergens echter beter in tov concurrentie), is het niet gek dat ze ten onder gaan.
Mijn eerste HTC telefoon was de onvolprezen Desire, het tweelingbroertje van de eerste Google Nexus One destijds. Daarmee ontstond destijds al de frustratie dat, waar de Nexus nog diverse upgrades ontving, HTC er na een goed jaar mee stopte. Later kocht ik de HTC One S, het kleine broertje van de One X, en daarbij was de support nog veel dramatischer. Ik was voorgoed genezen van dit merk. Omdat ik de ICT media ook op de voet volg, bleek al snel dat HTC hierin ook geen enkele verbetering toonde, op hooguit het topmodel na, misschien.

De bedenkelijke reputatie die HTC op dit vlak heeft opgebouwd -en onderhouden- is denk ik de voornaamste reden dat dit bedrijf zichzelf naar de kl*te heeft geholpen.
Het grote nieuws vandaag is bekendmaking van de HTC Vive Pro op de CES. Reageer daar maar eens op ipv met Willeme te mijmeren over ondergang in een slap redactioneel onderonsje waar de lezer van mee mag genieten.
@gallardogt: VR is mijn ding niet, zal vast wel toekomstperspectief hebben, maar ik ga niet met elektrische wasmand op mijn hoog lopen.

Qua telefoons is het gewoon het geval dat ze eerst een behoorlijke lijn hadden en een aardig marktaandeel. Daarna is het hard achteruitgegaan met de populariteit. Ook knap!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).