HTC One A9: nieuw topmodel dat het bedrijf moet redden

HTC One A9
HTC bouwt de beste telefoons, maar doet het als bedrijf tergend slecht. Is de One A9 het apparaat dat het tij kan doen keren?

Unibody
Het nieuwe vlaggenschip van HTC kennen we natuurlijk al van de lekpics. Nu de telefoon officieel is gepresenteerd valt meteen op dat de Taiwanezen de nadruk hebben gelegd op het design. Want wát ziet ‘ie er strak uit. Het 5-inch 1080p AMOLED-scherm zit verpakt in een aluminium unibody, aan de achterkant onderbroken door twee lijnen aan de boven- en onderkant. Een cynicus zou meteen de vergelijking trekken met een bepaalde populaire telefoon uit Cupertino, maar laten we niet vergeten dat HTC dit designelement in 2013 al introduceerde met de One.

Processor uit de middenmoot
Waar het design van de bovenste plank is, zien we dat niet terug op processorgebied. Het rekenwerk wordt verricht door een Snapdragon 617-chipset, die je doorgaans niet in topmodellen ziet. Het werkgeheugen bedraagt 2 GB en standaard is er 16 GB opslagruimte aanwezig, uitbreidbaar met een micro SD-kaart.

Quick charge
De HTC One A9 draait op Android 6.0 Marshmallow, aangevuld met een eigen softwarelaag onder de noemer Sense. De 145,75 x 70,8 x 7,26 mm metende en 143 gram wegende A9 krijgt stroom van een 2150mAh-accu (wederom geen hoogvlieger) met quick charge 3.0. De speakers zitten, in tegenstelling tot de One M9, aan de onderkant van het toestel en beschikken over BoomSound-technologie. De camera-units hebben aan de voorkant een 5 en aan de achterkant een 13 megapixel sensor.

HTC brengt de telefoon volgende maand wereldwijd uit in de kleuren opal silver, carbon gray en topaz gold. De adviesprijs ligt in Nederland op 599 euro.

[gv data=”JCTkEU67zco”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *